لیزر هموروئید خارجی یا ترومبوزه
لیزر هموروئید خارجی یا ترومبوزه
هموروئید خارجی (بواسیر خارجی) که نام دیگر آن هموروئید ترومبوزه نیز می باشد به این دلیل خارجی نامیده می شود که یک زائده ای از مقعد بیرون می زند(خارج از ناحیه مقعد.) در ادامه این مطلب با لیزر هموروئید خارجی یا ترومبوزه همراه باشید.
هموروئید یا بواسیر خارجی چیست ؟
هموروئید خارجی در زیر پوست اطراف مقعد قرار می گیرد. این توده نسبت به تحریک و خونریزی حساس تر است و معمولا فرد احساس خارش شدید داشته و این توده با اولین خارش دچار خونریزی می شود. گاهی اوقات خون در کیسه ای در این هموروئید تجمع پیدا می کند. این کیسه خون بسیار دردناک، متورم، ملتهب و البته مستعد پاره شدن و خونریزی است.
دلیل شایع مبتلا شدن به هموروئید خارجی
زور زدن هنگام دفع مدفوع می تواند منجر به خراش توده و خونریزی منجر شود. گاهی فشار به هموروئید می تواند توده را به سمت بیرون مقعد بیاورد. در این صورت به آن هموروئید خارجی می گویند که البته بسیار دردناک است.
ترومبوزه به معنای لخته می باشد، معمولاً فرد به دلیل فعالیت های سنگین و شدید ، برداشتن یک جسم سنگین، یا یک فشار یا یک استرس روحی دچار این بیماری می شود. در کتاب های درسی جراحی به ندرت از این موضوع یاد شده ولی در تجربه کاری بسیار شایع می باشد و وقتی از مریض پرسیده می شود، مشاهده می گردد طی یک روز تا یک هفته قبل از شروع این بیماری ، افراد یک استرس سنگین را پشت سر گذاشته اند.
هموروئید خارجی در خانم ها و آقایان
شیوع هموروئید خارجی بین خانم ها و آقایان تفاوت عمده ای ندارد، ولی برخی آمارها نشان می دهد آقایان مراجعه بیشتری به پزشک دارند. به گفته او همه افراد سالم جامعه ممکن است به درجاتی از هموروئید مبتلا باشند و در کسانی که یبوست طولانی مدت دارند، شیوع بواسیر بیشتر است. این یعنی اگر یبوست درمان شود، تا حد زیادی علائم بواسیر هم بهبود می یابد.
هشدار : باید مراقب باشیم خونریزی بواسیر را با خونریزی های دیگر اشتباه نگیریم. چون بواسیر یک اختلال خوش خیم و پاره شدن یک رگ سطحی است، ولی خونریزی می تواند علت های دیگری مثل برمدگی یا پولیپ داخل روده بزرگ، زخم روده بزرگ و یا در موارد نادری، سرطان های روده بزرگ داشته باشد.
جراحی هموروئید خارجی
معمولا برای هموروئید ترومبوزه از روش درمان ترومبوکتومی استفاده می کنند که در طی این جراحی کوچک بیمار بیهوش می شود و برشی در هموروئید ترومبوز شده زده می شود، سپس جراح خون داخل آن را تخلیه می کند. اگر همان موقع که احساس کردید هموروئید شما ترومبوز شده است برای ترومبوکتومی اقدام کنید ممکن است این روش موثر باشد اما اگر با این روش بیماری شما درمان نشود لازم است از سایر گزینه های جراحی هموروئید خارجی استفاده شود:هموروئیدکتومی: که یک روش تهاجمی شدید است و بهتر است تنها در موارد حاد استفاده شود. در این روش بیمار بیهوش می شود و سپس طی یک عمل جراحی رگ هایی که خون در آنها لخته شده است، برداشته می شوند.رابربند یا بستن باند لاستیکی: در این روش انتهای هموروئید با استفاده از کش لاستیکی بسته می شود و جریان خون رسانی به بواسیر قطع و طی چند روز بافت هموروئید خشک شده و می افتد.استاپلر یا هموروئیدوپکسی: در این روش با استفاده از دستگاه مخصوصی بدون اینکه برشی ایجاد کنند مسیر خون رسانی به بافت هموروئیدی را به صورت منگنه ای مسدود می کنند که ابتدا عروق بواسیری کوچک می شود و سپس به طور کامل از بین می رود.